Масове вбивство на Житомирщині: орендарю ставка оголосили про підозру

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Масове вбивство на Житомирщині: орендарю ставка оголосили про підозру

Офіс генерального прокурора

Прокуратура оголосила про підозру чоловікові, який вбив сімох осіб у Житомирській області.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу). Підозрюваному загрожує від 10 років до довічного увʼязнення. Наразі вирішується питання про арешт.

Що сталося?

Уночі 22 травня в селі Новоселиця, біля приватних ставків чоловік застрелив із мисливської рушниці сім чоловіків. Убитими виявилися учасники операції Обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і розпивали спиртне. Стрільця затримано, правоохоронці встановлюють причини конфлікту.

При цьому місцеве видання Житомир.інфо повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у затриманні начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячні хабарі в 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність з розведення риби».

У поліції заявили, що затримання не повʼязано з масовим вбивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розборки» через затримання начальника райвідділу.