«Це повноваження Кабміну». Зеленський відповів на петицію про передачу Києво-Печерської лаври до ПЦУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це повноваження Кабміну». Зеленський відповів на петицію про передачу Києво-Печерської лаври до ПЦУ

Фото з сайту УПЦ МП

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП).

У відповіді президент зауважив, що обʼєктами державної власності у країні управляє уряд. Саме Кабінет міністрів визначає, якими саме обʼєктами він управлятиме безпосередньо, а які — передаються в управління іншим субʼєктам. При цьому Зеленський послався на закон про управління обʼєктами державної власності, закон про Кабмін і українську Конституцію.

Петицію, яка закликає припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ МП і розірвати відповідний договір про оренду, розмістили на сайті президента 15 квітня. А вже 29 квітня вона набрала необхідні для розгляду главою держави 25 тисяч голосів.

Автори петиції називали лавру «однією з найбільших святинь українського народу» і наполягали на тому, що її має використовувати Православна церква України (ПЦУ). Вони пояснювали це тим, що саме ця конфесія є «визнаною православним світом» автокефальною православною церквою на території України.