У Києві за добу 47 нових випадків коронавірусу. Найбільше — у Дарницькому районі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Києві за добу 47 нових випадків коронавірусу. Найбільше — у Дарницькому районі

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 47 людей. Серед них 14 медиків. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Захворіли 29 жінок віком від 18 до 63 років, 16 чоловіків віком від 32 до 74 років та 2 хлопчики, яким 7 та 14 рокiв. До лікарень столиці забрали 7 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції під контролем медиків.

Найбільше випадків за минулу добу виявили в Дарницькому районі — 10 хворих. У Святошинському 9, а в Деснянському — 8 випадків захворювання.

Одужали за добу 13 людей.

Станом на 23 травня у столиці вже 2 569 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Усього від коронавірусу одужав 351 киянин.

Раніше повідомлялось, що Кличко просить запустити транспорт у Києві, зокрема, метро з 25 травня, хоча МОЗ не дозволяє послабити карантин у столиці.

  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.
  • В Україні 11 областей та місто Київ не готові до другого етапу помʼякшення карантину, який розпочався 22 травня. У цих регіонах зафіксували велику кількість хворих на коронавірус, високу завантаженість ліжко-місць у медзакладах і слабке охоплення населення тестуванням на коронавірус.