Перевірка температури та дезінфекція. За якими правилами працюватиме київське метро?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Перевірка температури та дезінфекція. За якими правилами працюватиме київське метро?

Viktor Forgacs / Unsplash

Київська міська адміністрація оприлюднила правила користування метро під час адаптивного карантину.

На сайті пишуть, що столичний метрополітен провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень. Зокрема:

  • кожен потяг дезінфікують перед кожним рейсом;
  • усі пасажирські зони (а також ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі та платформи станцій) дезінфікуються;
  • працівників забезпечать засобами індивідуального захисту для роботи з пасажиропотоком;
  • у метро розмістили інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму;
  • вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції.

На зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену мають здійснювати дезінфекцію кожні три години. Обов’язково — перед відкриттям станцій метро.

Вагони також мають дезінфікувати, коли поїзди потрапляють у електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Пасажирів допускатимуть у транспорт за наявності захисної маски.

На вході до приміщень станцій мають забезпечити санітарний контроль. Якщо у пасажира є візуальні ознаки гострого респіраторного захворювання — йому мають поміряти температуру. Людей із температурою тіла вище за 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання в метро не допускатимуть.

Також працівники мають забезпечити, щоб відстань між пасажирами у чергах до кас, терміналів та на платформах була не менше ніж 1,5 метра. У випадку скупчення людей, кількість пасажирів будуть обмежувати шляхом повного або часткового закриття метро на вхід.

Персонал комунального підприємства — водії, машиністи, кондуктори, контролери та інші — мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту. Стан їхнього здоровʼя контролюватимуть, а осіб із ознаками захворювання не допустять до роботи.

  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.
  • Мер Києва Віталій Кличко просив запустити транспорт у Києві, зокрема метро, з 25 травня, хоча МОЗ не дозволяє послабити карантин у столиці.
  • 23 травня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив, що Київ може переходити до другого етапу виходу з карантину.