США пропонує грант $250 тисяч на викриття дезінформації Росії в сфері охорони здоровʼя

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
США пропонує грант $250 тисяч на викриття дезінформації Росії в сфері охорони здоровʼя

Exchanges Photos / Flickr

Державний департамент США оголосив про грант у розмірі $250 тисяч на викриття російської дезінформації у сфері охорони здоровʼя.

Така заявка є на сайті Grants.gov.

Подаватися на грант можуть американські та іноземні некомерційні організації, вищі навчальні заклади та комерційні структури. Приватні особи, органи державного або місцевого самоврядування, а також публічні міжнародні організації не мають права подавати заявку.

Держдеп пропонує грант на «звіт про російські і радянські кампанії з дезінформації, повʼязані зі здоровʼям». Пишуть, що його може отримати організація, яка має «досвід у протидії російській дезінформації».

Подаватися на грант можна з 21 травня по 20 червня 2020 року.

  • Росія посідає друге місце в світі за кількістю інфікованих коронавірусом, при цьому число смертей трохи більше 3 тисяч. Низьку летальність в Росії пояснюють методикою обліку смертей, яка дозволяє приховувати дані, щоб «прикрасити» статистику в регіонах.
  • Видання Meduza у своєму розслідуванні говорить, що в Росії маніпулюють статистикою жертв коронавірусу. У списки вносять не всіх, кого лікували від інфекції. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть назвати саме їх.