Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний пояснив стрілянину «самозахистом»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний пояснив стрілянину «самозахистом»

Facebook / Патрульна поліція Житомирської області

Підозрюваний у вбивстві 7 осіб у Новоселиці Житомирської області пояснив під час судового засідання свій вчинок «самозахистом».

Про це повідомляє УНІАН.

Під час засідання Корольовського районного суду Житомира підозрюваний Анатолій Захаренко пояснив, що «оборонявся, коли розстрілював людей». На власний захист він також сказав, що після розстрілу знайомих міг сховатися, однак не зробив цього, а здав натомість правоохоронцям зброю, з якої вчинив масове вбивство.

На суді стало відомо, що підозрюваний — 58-річний Анатолій Захаренко. Раніше він уже фігурував у кримінальній справі, а також притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

Агентство додає, що до зали суду підозрюваний увійшов під конвоєм, у бронежилеті та захисній масці. Суд заслухав його у закритому режимі, також у Корольовському районному суді були присутні близько 50 правоохоронців.

Що сталося?

Уночі 22 травня в селі Новоселиця, біля приватних ставків чоловік застрелив із мисливської рушниці сімох осіб. Убитими виявилися учасники операції Обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і вживали алкогольні напої. Стрільця затримано, правоохоронці встановлюють причини конфлікту.

При цьому, місцеве видання Житомир.інфо повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у справі затримання начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячних хабарів у 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність із розведення риби».

У поліції заявили, що те затримання не повʼязано з масовим убивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розбірки» через затримання начальника райвідділу.