У Києві напали на заступника головного лікаря Інституту раку Шудрака. Головлікар повʼязує напад з конфліктом через корупцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на заступника головного лікаря Інституту раку Анатолія Шудрака напали невідомі. Його атакували перед головним входом в клініку о 8:00 ранку.

Про це повідомив головний лікар інституту Андрій Безносенко, на якого також був напад в березні цього року.

«Національний інститут раку бачив багато, але ніхто не очікував, що о 8 ранку, коли пацієнти та лікарі входять в клініку, перед головним входом відбудеться напад на лікаря, мого заступника з хірургічної частини, доктора медичних наук, Заслуженого лікаря України та лауреата Державної премії Анатолія Шудрака, який у 2010—2015 роках працював головним військовим хірургом Міністерства оборони і майже рік, з самого початку війни, провів в зоні АТО», — написав Безносенко.

За його словами, на Шудрака напали, як і на нього раніше — зі спини, мовчки, і били виключно по голові. Застосовувався кастет.

Безносенко впевнений, що за нападом стоять ті ж люди. Він може бути повʼязаний з конфліктом в Інституті раку.

«Комісія, в яку входить Шудрак, зафіксувала в інституті нестачу матеріальних цінностей майже на 9 млн, а кишенькового директора вже немає для прикриття зловживань, тому і залишаються методи 90-х. Що повинно ще відбутися, щоб правоохоронні органи адекватно і в повному обсязі розслідували напади на лікарів?» — підсумував Безносенко.

  • У вересні 2019 року в Інституті раку розгорівся корупційний скандал. Журналістка Яніна Соколова, яка лікувалася від раку в НІР, звинуватила директора установи Олену Колеснік в корупції та війні проти Безносенка. Пізніше посадових осіб НІР звинуватили в порушенні правил державних закупівель. МОЗ призначив аудит. Перевірка тривала тиждень.