На Київщині розформували підрозділ поліції — двох правоохоронців підозрюють у зґвалтуванні жінки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На Київщині розформували підрозділ поліції — двох правоохоронців підозрюють у зґвалтуванні жінки

ДБР

У місті Кагарлик Київської області затримали двох поліцейських за підозрою у зґвалтуванні жінки. Їх звільнили, а відділок поліції — розформували.

Крім того, від службових обов’язків відсторонили керівництво відділу, а увесь особовий склад підрозділу відправлять на переатестацію.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Напередодні у поліцію надійшла інформація, що у місцеву лікарню звернулася 26-річна жінка з повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цього причетні співробітники поліції.

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції провів першочергову перевірку, яка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки. Її напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції за фактом зґвалтування та побиття, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, оперуповноважений у своєму службовому кабінеті в ніч з 23 на 24 травня застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка — вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Також правоохоронці удвох побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. Потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Слідчі ДБР готують повідомлення про підозру затриманим та вирішують питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

На даний час також встановлюють причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 ККУ), катування (ст. 127 ККУ) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 ККУ).

Після відсторонення керівників підрозділу очолювати відділення будуть працівники обласного управління поліції, повідомили у пресслужбі МВС.