У Чернігівському СІЗО зʼявилися платні камери, доба — 500 гривень. Раніше такі відкрили в Києві та Львові

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Чернігівському слідчому ізоляторі 25 травня з’явилися платні камери з поліпшеними умовами розміщення. Вартість залежить від терміну перебування: доба коштуватиме 500 гривень, тиждень — 1 600 грн, місяць — 3,5 тисячі. Про це повідомили у пресслужбі Мінʼюсту.

У відомстві розповідають, що за цю плату ув’язненим надаватимуть місця у камерах з поліпшеними побутовими умовами, як порівняти з тими, що є у звичайних камерах.

«Це платні камери зі збільшеною нормою площі на одного ув’язненого, відгородженою санвузловою зоною і мінімальним набором необхідних побутових умов», — розповіла заступниця міністра Олена Висоцька.

Кошти з оплати камер направлятимуть на поточні ремонти приміщень, заміну сантехніки, електрики.

22 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.

Перші платні камери 8 травня відкрили у Київському СІЗО, там доба коштує 2 тисячі гривень. Згодом такі камери зʼявилися у Львівському СІЗО, тепер на черзі — Харків і Одеса.