Італія шукає 60 тисяч волонтерів, які будуть контролювати соціальне дистанціювання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Італія шукає 60 тисяч волонтерів, які будуть контролювати соціальне дистанціювання

Барі, Італія.

Thea Smc / Unsplash

Уряд Італії попросить 60 000 громадян попрацювати добровольцями для забезпечення дотримання правил соціального дистанціювання. Про це повідомляє Reuters.

Міністр з регіональних питань Франческо Бочча заявив, що уряд буде залучати добровольців — «цивільних помічників» — щоб допомогти з контролюванням натовпу, а також для соціальних послуг, таких як доставка продуктів для людей, які їх потребують.

Мер міста Барі Антоніо Декар пояснив, що волонтери допоможуть контролювати доступ до парків або ринків, рахувати кількість людей, які заходять і виходять, а також допоможуть в поясненні правил доступу до пляжів, коли ті відновлять роботу.

Волонтери також будуть відповідати на питання людей, нагадувати про дотримання правил соціального дистанціювання і про необхідність носити маски в людних місцях. Водночас у волонтерів не буде права виписувати людям штрафи.

Італія поступово послаблює загальнонаціональний карантин, дозволяючи поїздки між регіонами, зустрічі з друзями, і дозволяючи барам подавати напої, за умови дистанції у 2 метри. Проте щоденно фіксують сотні нових випадків коронавірусу та смертей.