«Системні прорахунки в організації». Венедіктова звинуватила САП у неналежній роботі та пообіцяла на це відреагувати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Системні прорахунки в організації». Венедіктова звинуватила САП у неналежній роботі та пообіцяла на це відреагувати

УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у неналежному виконанні обовʼязків і саботуванні розслідувань.

Про це йдеться у її відеозверненні.

«У актуальних та резонансних провадженнях по два, три, а іноді чотири роки тому повідомлено про підозру високопосадовцям, а слідство досі не завершене, винні до відповідальності не притягнуті, багатомільйонні збитки не відшкодовані», — заявила Венедіктова.

Вона також підкреслила, що упродовж тривалого часу, в деяких випадках по декілька років, прокурори САП не забезпечили прийняття остаточних рішень стосовно топкерівників Міністерства юстиції, Міноборони, МОЗ — за фактами розтрат, відносно екснардепів та керівників держпідприємств — щодо розкрадань державних коштів у транспортній галузі, а відносно високопосадовців часів Віктора Януковича — за розкрадання державного майна і коштів в особливо великих розмірах.

Венедіктова підкреслила, що «кричущі факти системних прорахунків в організації роботи» прокурорів САП свідчать про «споглядацьку позицію та цілковиту відсутність адекватних заходів з боку керівництва» прокуратури, і така безпорадність не може більше залишатись без реагування генерального прокурора.