Роулінг почала публікувати в інтернеті казку, яка 10 років пролежала на горищі. Вона не пов’язана з Гаррі Поттером

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Роулінг почала публікувати в інтернеті казку, яка 10 років пролежала на горищі. Вона не пов’язана з Гаррі Поттером

Mary McCartney / З особистого сайту Джоан Роулінг

Письменниця Джоан Роулінг вперше опублікує казкову повість під назвою «Ікабог» (The Ickabog), яку вона написала понад 10 років тому. Про це вона повідомила на своєму офіційному сайті.

Роулінг не уточнила деталі сюжету, але наголосила, що це історія «про правду і зловживання владою». Хоч дії казки розгортаються у вигаданій країні, вона ніяк не повʼязана з Гаррі Поттером і в ній немає чарівництва.

Письменниця планувала видати казку ще у 2007 році, після виходу останньої книги про Гаррі Поттера. Але передумала, і рукопис зберігався у неї на горищі близько 10 років.

Перші два розділи «Ікабога» вже доступні безкоштовно на однойменному сайті. Кожен наступний розділ буде з’являтися щотижня до 10 липня.

Книжку видадуть англійською мовою у листопаді цього року, вона буде доступна у кількох версіях – паперовій, електронній та аудіо. Згодом казку перекладуть іншими мовами. Роулінг обіцяє пожертвувати гонорар від продажу книжки постраждалим від коронавірусу. Також письменниця хоче, щоб діти взяли участь у конкурсі ілюстрації до нової книжки.

Раніше письменниця запустила сайт Harry Potter At Home, щоб дітям було легше перенести карантин.