«Переслідування за наказом Зеленського»: партія Порошенка відреагувала на дії ДБР у музеї Гончара

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Партія «Європейська солідарність» заявила, що переслідування п’ятого президента Петра Порошенка має суто політичний характер і відбувається за наказом і під тиском президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє пресслужба партії.

«У прямому ефірі на очах всієї України та всього світу Зеленський прямо вимагав вироку людині, яку вважає своїм конкурентом. Головна причина — намагання влади відволікти увагу людей від власної некомпетентності. Річниця перебування Зеленського на посаді зайвий раз нагадала країні, що всі свої передвиборчі обіцянки він провалив», — йдеться у заяві партії.

«Європейська солідарність» також вимагає від Зеленського «негайно повернутися у правове конституційне поле, припинити використання правоохоронної системи для полювання на опозицію, а також припинити знищення стратегічного партнерства України із західними партнерами».

Що сталося?

26 травня Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він мав дати показання як свідок у справі про контрабанду картин. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка цих картин з його колекції.

Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Однак коли адвокат запитав, чи направлене кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на запитання і пішли. До цього слідчі намагалися віддати повістку Марині Порошенко.

  • 22 травня Петра Порошенка викликали на допит в Державне бюро розслідувань. Він проходить як свідок у кримінальному провадженні щодо обставин контрабанди 43 картин всесвітньо відомих художників.