Духівник Поклонської постане перед церковним судом в Росії. Він «проклинав» тих, хто закриває храми через коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Духівник Поклонської постане перед церковним судом в Росії. Він «проклинав» тих, хто закриває храми через коронавірус

Скриншот з відео

Єкатеринбурзька єпархія РПЦ заборонила служіння та позбавила права носіння наперстного хреста настоятеля Середньоуральського жіночого монастиря, схиігумена Сергія (Романова), який «прокляв» тих, хто закриває храми через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє «РБК».

«Забороняється в священнослужінні без права носіння наперсного хреста надалі до рішення єпархіального суду Єкатеринбурзької єпархії», — йдеться в рішенні.

Крім того, клірику заборонили залишати територію монастиря.

Романов раніше назвав пандемію коронавірусу «міфом». Він неодноразово казав, що віряни повинні відвідувати храми, а всім, хто вірить в пандемію і закликає самоізолюватися, необхідно заборонити туди ходити. Клірик також заявив, що жодні політичні або релігійні сили не можуть закрити храми, тому він «проклинає» тих, хто такі рішення ухвалює.

У ЗМІ неодноразово називали Романова духівником колишнього «прокурора Криму», нинішньої депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської, яка у 2014 році, працюючи в органах прокуратури Криму, перейшла на бік окупаційної влади та сприяла анексії Криму.

На початку епідемії коронавірусу в Росії РПЦ якийсь час не вводила карантинні обмеження, але перед Великоднем заявила про необхідність дотримання правил.