«Мене хочуть прибрати»: генерал СБУ Шайтанов відповів на підозри в держзраді

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Мене хочуть прибрати»: генерал СБУ Шайтанов відповів на підозри в держзраді

СБУ

Генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов, якого підозрюють у держзраді та підготовці терористичних актів, сказав, що ці звинувачення незаконні та безпідставні.

Таке повідомлення він передав виданню «Громадське» через свого адвоката Георгія Тігішвілі.

«Коли треба було бути у строю, а мало хто хотів, я був у строю і виконував свій обов’язок. А зараз мене хочуть прибрати», — сказав Шайтанов.

Захисник генерала Георгій Тігішвілі сказав, що оприлюднена інформація про роботу Шайтанова на Росію неправдива, тому вона не може використовуватись у суді.

«Ідеться про маніпулювання громадською думкою з метою дискредитації ключових осіб, які успішно та якісно виконували бойові задачі на сході України. Зокрема, саме Валерій Шайтанов створив найефективніший бойовий підрозділ — 6-те управління СБУ, яке надалі було названо «Шайтанбат», — сказав Тігішвілі.

Коли адвоката спитали, що пов’язувало генерала з полковником ФСБ Ігорем Єгоровим, на якого (за даними слідства) міг працювати підозрюваний, він відповів, що Шайтанов і Єгоров мали ділові стосунки ще до початку війни.

«Ігор Єгоров у 2012 році був офіційно запрошений головою СБУ для участі в спільних навчаннях з бойової підготовки та обміну бойовим досвідом. Валерій Шайтанов теж брав участь у зазначених навчаннях. Тобто до початку війни вони перебували в офіційних і абсолютно законних відносинах», — уточнив Тігішвілі.