У Південній Кореї стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Влада посилила карантин у столиці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Південній Кореї стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Влада посилила карантин у столиці

Verino77 / Flickr

У Південній Кореї вперше за два місяці зафіксували рекордні 79 випадків зараження коронавірусом протягом доби. У зв’язку з цим уряд посилив карантинні заходи в столиці.

Про це повідомляє Yonhap.

Більшість випадків інфікування відбулася в логістичному центрі торгової компанії Coupang неподалік від столиці, у якому, як виявилось, ігнорували правила дистанції та інші запобіжні заходи. Вірус знаходили навіть на одязі працівників.

У зв’язку зі спалахом вирішили протестувати близько 4 тис. осіб, пов’язаних з підприємством, і влада побоюється, що протягом дня будуть зареєстровані нові випадки. Також перевірять понад тисячу інших логістичних центрів по всій країні.

У Південній Кореї спостерігаються підйоми та падіння показників інфікування. З початку квітня у країні порушників самоізоляції зобов’язали носити контролюючі браслети, їх видали 74 людям.

Новий спалах почався в травні. Більшість випадків захворювання була пов’язана з відвідуванням нічних клубів після послаблення карантину — всього зареєстрували 261 випадок.

Відсьогодні в Сеулі діятиме посилений карантин — закриють громадські місця, а також слідкуватимуть за дотриманням соціального дистанціювання. Якщо до 14 червня посилений карантин не спрацює у столиці, його поширять на інші регіони країни.

У разі, якщо протягом довгого періоду кількість нових хворих перевищуватиме 50 осіб на добу, карантин посилять ще більше.

Всього в країні на сьогоднішній день налічується 11 344 хворих, від ускладнень померли 269 людей.