У Вірменії заявили про другу хвилю коронавірусу. Раніше там запустили громадський транспорт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Вірменії заявили про другу хвилю коронавірусу. Раніше там запустили громадський транспорт

Mikhail Klimentyev \ TASS via Getty Images

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що країна зіткнулася з другою хвилею коронавірусу. Про це він повідомив на брифінгу, пише «АМИ».

«На жаль, ми повинні зафіксувати, що в країні склалася важка ситуація. Де-факто можемо сказати, що маємо справу з другою хвилею коронавірусу», — наголосив Пашинян.

Премʼєр вважає, що у країні є проблеми з дотримання карантинних обмежень. Тому влада вирішила посилити адміністративну відповідальність за порушення правил карантину.

«Прийняті до цього адміністративні важелі будуть посилені. Сьогодні почалися рейди в різних частинах країни, що стосуються дотримання правил як фізичними, так і юридичними особами», — сказав Пашинян.

Режим надзвичайного стану через пандемію коронавірусу у Вірменії оголосили ще 16 березня. Він попередньо триватиме до 13 червня.

При цьому, з 18 травня у країні відновив роботу громадський транспорт, запрацювали спортзали, дитсадки та заклади громадського харчування.

У Вірменії кількість випадків коронавірусу за даними Наццентру з контролю та профілактики захворювань станом на 28 травня зросла до 8 216, померли 113 людей. За добу виявили 442 нові випадки.