Директор Довженко-Центру подав у відставку через припинення фінансування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Директор Довженко-Центру Іван Козленко подав у відставку. Своє рішення він пояснив тим, що Центр не отримав фінансування, що може призвести до банкрутства.

Про це він написав у Facebook.

«Паспорт бюджетної програми Мінфін повернув Мінкульту без узгодження. Фінансування не буде [...]. Заборгованість державного бюджету перед Центром з заробітної плати сягає понад 2 млн гривень. Центр має також понад 1 млн гривень невиконаних кредитних зобовʼязань за підписаними договорами. За відсутності обігових коштів Центр більше не має змоги сплачувати передбачені законом податки і збори за 1 квартал 2020 року», — написав Козленко.

За його словами, Центр на межі ліквідації через некомпетентність голови Держкіно Марини Кудерчук та начальника управління економічного розвитку та фінансів Мінкульту, які надали Міністерству фінансів неправильну інформацію про показники Центру і ігнорують комунікацію.

«Керувати ліквідацією Національного центру Олександра Довженка, розвитку та встановленню міжнародної репутації котрого я присвятив 8 років свого життя, я відмовляюсь», — заявив Козленко і попросив знайти йому заміну.

Через годину після заяви він повідомив, що у Центр прийшли з обшуками поліція і СБУ, а пізніше уточнив, що правоохоронці розслідують кримінальну справу за актом ревізії Державної аудиторської служби.

У поліції та СБУ «Бабелю» не змогли підтвердити обшуки.