Щогодинне прибирання та дві людини у купе. «Укрзалізниця» назвала нові правила роботи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Щогодинне прибирання та дві людини у купе. «Укрзалізниця» назвала нові правила роботи

Kalegin Michail / Unsplash

Наразі «Укрзалізниця» продає квитки на 50% місць у вагоні, тобто в одному купе буде перебувати не більше двох осіб. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Для посадки в поїзд пасажири обовʼязково повинні надіти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.

Потяги будуть проходити посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Також у компанії посилили обробку постільної білизни під час прання.

Провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.

Також залізничники збільшили періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на вокзалах. Біля кас нанесли розмітку, а при вході на вокзали будуть вимірювати температуру усім відвідувачам.

З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби. А окріп за потреби надаватиметься пасажирам у їхній власний посуд.

  • 26 травня «Укрзалізниця» почала продаж квитків. Каси на вокзалах відкрились 27 травня.
  • З 1 червня в Україні мають відновити залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.