«Намагається відбілити свій пошарпаний імідж». Посол Мельник відповів на випад ексканцлера Німеччини про «гнома»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Намагається відбілити свій пошарпаний імідж». Посол Мельник відповів на випад ексканцлера Німеччини про «гнома»

Bundestagsfraktion Bündnis 90/Die Grünen / Flickr

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що, попри всі спроби, ексканцлер Німеччини Ґерхард Шрьодер увійде в історію «як синонім цинічного лобіста Кремля». Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

«За допомогою нового модного подкасту пан Шрьодер заходився відбілювати свій пошарпаний у Німеччині імідж. Хоча і цей креатив навряд чи допоможе. Його ім’я назавжди закарбується у всесвітній історії як синонім цинічного лобіста Кремля, який попри свої потуги зазнав провалу. Адже завдяки особисто канцлеру та Великій коаліції, санкції проти Росії продовжуватимуть діяти, а «Північний потік — 2» продовжуватиме буксувати», – заявив Мельник.

Український посол зазначає, що Шрьодер «з останніх сил прагне зберегти гарну міну при поганій грі».

Що сталося?

Шрьодер у випуску свого подкасту обізвав посла України в Німеччині Андрія Мельника «карликом».

«Не варто дратувати один одного санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і щодо Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?» — запитує Шредер. «Посол, так», — підказала йому його речниця Бела Анда. «Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні... Це нікого не цікавить, навіть у Німеччині», — сказав Шрьодер, при цьому не називаючи імені українського посла.

Приводом для таких висловлювань стало інтервʼю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому український дипломат розкритикував заклики Шрьодера до зняття санкцій з Росії.

Ще раніше Мельник запропонував Шрьодеру парі, що Крим повернеться до складу України «ще за його життя».