Трамп підписав указ «проти цензури» у соцмережах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп підписав указ «проти цензури» у соцмережах

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який спрямований на «боротьбу з цензурою» у соціальних мережах.

Про це повідомляється у Twitter Білого дому.

«Сьогодні я підписую Розпорядження про захист свободи слова і прав американського народу», — заявив під час підписання Трамп.

На підставі цього указу може бути змінена дія статті 230 ухваленого в 1996 році Акту про дотримання пристойності у ЗМІ (Communications Decency Act). Він захищає соціальні мережі, такі як Twitter або Facebook, від кримінального переслідування через опублікований користувачами контент. Цей закон розглядає соцмережі не як творців контенту, а як «майданчики», знімаючи з них відповідальність за зміст публікацій.

Спеціальний указ Трампа також може обмежити можливості адміністрації соцмереж модерувати опублікований контент: пости, фото, відео, коментарі.

Сам Трамп заявив, що попри своє невдоволення Twitter, він не буде видаляти свій акаунт, тому що він необхідний для спілкування з американським народом.

  • 26 травня соцмережа Twitter назвала фейком пост Трампа, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, і запропонувала дізнатися більше інформації про такий вид голосування. Тоді Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори та придушує свободу слова.
  • Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити.