Twitter удруге зацензурувала Трампа, цього разу через «прославляння насильства»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Twitter удруге зацензурувала Трампа, цього разу через «прославляння насильства»

Tom Brenner / Getty Images

Соцмережа Twitter звинуватила президента США Дональда Трампа у «прославлянні насильства» через його допис, в якому йдеться про реакцію силових структур на протести у Міннеаполісі. Це сталося слідом за виходом указу президента про недопущення цензури в соцмережах.

У серії дописів Дональд Трамп звинуватив «ліворадикального» мера Міннеаполісу Джейкоба Фрея у слабкості через події в місті після вбивства поліцією беззбройного чоловіка та пригрозив ввести сили Національної гвардії.

Кілька днів поспіль у Міннеаполісі відбуваються зіткнення з поліцією, пограбування крамниць і підпали будівель. Мер міста і губернатор штату закликали протестувальників припинити насильство.

«Якщо будуть труднощі, то ми візьмемо на себе контроль, але якщо почнеться мародерство, буде стрілянина», — зазначив Трамп в одному з дописів.

Twitter закрила можливість коментувати, лайкати та шерити цей допис з поясненням, що він порушує правила соцмережі щодо «прославляння насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

Це вже друге застосування санкцій до дописів президента. Цього разу Twitter обмежила допис майже одразу після виходу указу Трампа проти цензури в соцмережах.