У КМДА назвали головну умову для відкриття пляжів в столиці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У КМДА назвали головну умову для відкриття пляжів в столиці

Salvador Martin Yeste / Unsplash

Пляжний сезон у столиці стартує, коли температура води підніметься до +18 градусів, що дохволить провести лабораторні дослідження. Про це повідомляють у комунальному підприємстві «Плесо», передає пресслужба КМДА.

Саме такою має бути температура води для проведення повноцінного дослідження поверхневих вод і відкриття купального сезону. Наразі температура води в річках та озерах столиці значно нижча [13—14 градусів].

Як повідомив раніше заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, пляжі та зони відпочинку увійшли до переліку громадських місць, на які поширюється послаблення карантину з 1 червня. Тобто дозволили ходити на пляжі, однак сезон купання стартує лише, коли температура води підніметься до +18 градусів, а пляжі після проведення досліджень отримають паспорти.

Раніше головний санітарний лікар столиці Олег Рубан заявляв, що столичні пляжі не відкриють 1 червня, попри дозвіл Київської міської державної адміністрації. За його словами, спочатку пляжі повинні отримати санітарні паспорти, а ця процедура триватиме 7—10 днів.

«Усі ці заходи вже почали, вони можуть проводитися 7—10 днів. Тому можемо казати, що у найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться 7—10 червня», — сказав Рубан.