Швейцарія дозволила повернутися до роботи секс-працівникам. Спорт поки під забороною

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Швейцарія дозволила повернутися до роботи секс-працівникам. Спорт поки під забороною

Getty Imades / Picture alliance / Contributor

Швейцарія вирішила зняти карантинні обмеження для працівників секс-індустрії, в той час як заняття спортом ще будуть залишатися під забороною. Про це повідомляє Bloomberg.

Політики вирішили, що секс-працівники зможуть найближчим часом повернутися до роботи, тоді як заняття спортом, що пов’язані з тісним фізичним контактом — дзюдо, бокс, рукопашний бій і танці — поки не дозволені в країні через пандемію.

Послаблення карантину торкнеться 20 тисяч працівників секс-індустрії. Коментуючи нові заходи, міністр охорони здоровʼя Ален Берсе визнав очевидні протиріччя. «Це, без сумніву, персональний контакт […] Я прекрасно розумію, що моя відповідь дивна. Але чесно кажучи, сервіс еротичних послуг міг би відкритися ще раніше», — сказав міністр.

Рішення швейцарських політиків дещо контрастує з політичним рішенням у Нідерландах, де розташований знаменитий Квартал червоних ліхтарів в Амстердамі.

Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що, хоча спортзали та сауни, швидше за все, відкриються з 1 липня, секс-працівники не зможуть відновити бізнес аж до вересня.

Швейцарія одна з перших в Європі почала послаблювати карантин на початку цього місяця, дозволивши відновити роботу магазинів, ресторанів та шкіл.

  • Самотнім чоловікам і жінкам в Нідерландах радять організувати секс по дружбі. Таку пораду дали після критики правила, коли додому дозволили запрошувати не більш як трьох гостей за умови дистанції не менше ніж 1,5 метра.