Forbes позбавив Кайлі Дженнер статусу мільярдера. Видання пише, що вона роками «роздувала успіх свого бізнесу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Американська модель Кайлі Дженнер, відома як учасниця реаліті-шоу «Сімейство Кардашʼян», перестала бути мільярдером за оцінкою Forbes. Журнал перерахував її статки, знизивши їх розмір з мільярда доларів до 900 мільйонів.

Про це пише Forbes USA.

Статки Дженнер були перераховані з урахування інформації, розкритої косметичним гігантом Coty після покупки контролю в її косметичного бренду Kylie Cosmetics — 51% за $600 млн.

У рейтингу Forbes, оприлюдненому у квітні, статки 22-річної моделі ще були оцінені у $1 млрд.

Видання пише, що нові дані про Kylie Cosmetics дають підстави вважати, що статки Дженнер насправді становлять трохи менше $900 млн. Більше третини цієї суми — приблизно $340 млн — Дженнер отримала від угоди з Coty після сплати податків. Решта — це вартість частки Дженнер в Kylie Cosmetics, яка становить не 49%, як стверджувала модель до угоди, а 44,1%.

Дженнер заснувала бренд у 2015 році. Forbes пише, що модель «роздувала масштаб і успіх свого бізнесу роками».

«Бізнес Кайлі значно менше і менше вигідний, ніж її сімʼя роками переконувала косметичну індустрію і ЗМІ», — пише Forbes.

  • У березні торік Forbes назвав Дженнер наймолодшим мільярдером в історії.
  • Мільярдери, що входять до списку 25 найбагатших людей світу, за два місяці пандемії коронавірусу стали ще багатшими. За даними Forbes, сумарно вони заробили $255 млрд. Видання підкреслювало, що дані про мільярдерів різко контрастують з даними про безробіття в США. У країні з середини березня кількість людей, які звернулися по допомогу з безробіття, зросла до 39 млн — приблизно чверть робочої сили США.
  • «Forbes Україна» вперше з 2016 року опублікував рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України. Їх сукупні статки перевищили $31 млрд. У трійці — Ахметов, Пінчук та Порошенко.