Перестрілка у Броварах: суд заарештував перших підозрюваних

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Броварський міськрайонний суд обрав запобіжний захід першому учаснику перестрілки в Броварах — тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Заступник глави МВС Антон Геращенко уточнив, що першого підозрюваного арештували без права застави на 60 діб.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що під варту без права застави взяті ще пʼять учасників перестрілки.

Поліція встановила 28 осіб, причетних до перестрілки у Броварах. 21 з них оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 ККУ — хуліганство із застосуванням зброї. Правоохоронці звернулися до суду із клопотанням про обрання їм запобіжного заходу — тримання під вартою.

Що сталося?

Вранці 29 травня у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» відбулася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками. Правоохоронці, прибувши на місце, затримали 11 осіб, у яких виявили арсенал зброї. Згодом затримали пʼятьох учасників перестрілки в Житомирській області, ще пʼятьох — у Вінницькій області.

Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема замовників злочину.

Поліція додатково кваліфікувала дії учасників стрілянини як замах на вбивство двох і більше осіб. До цього слідчі розпочали три кримінальні провадження: групове хуліганство із застосуванням зброї, знищення майна та незаконне поводження зі зброєю.

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що стрілянина в місті могла бути повʼязана з ситуацією з розподілом міжміських маршрутів. Міністр Арсен Аваков після цього відсторонив начальника поліції Вінницькій області та його заступника. Він сказав, що в перестрілці брали участь вінницькі тітушки.

Поліція тим часом ввела план-перехоплення. За словами Авакова, в інциденті брали участь близько 100 осіб.