На адмінкордоні з Кримом викрали українського військового

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На адміністративному кордоні з Кримом поблизу прикордонного пункту «Чонгар» викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту.

Як повідомляє Військова служба правопорядку ЗСУ, зникнення військового виявили ще вранці 30 травня.

Після зникнення військового відразу ж почали шукати. На дзвінки він не відповідав, а недалеко від спостережного посту були «виявлені сліди боротьби з невідомими особами». У ВСП впевнені, що військовий викрадений.

«Наразі вживають усіх необхідних заходів щодо встановлення місця перебування військовослужбовця. Матеріали щодо цієї події оперативно передані до правоохоронних органів», — сказано в повідомленні.

Головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов написав, що військового викрали росіяни. «Близько 05:00 30 травня на спостережному пункті «Берлога» поблизу залізничного моста на лінії контролю з окупованим Кримом був викрадений під час несення служби старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський», — написав він.

За його словами, солдат був на передовій лінії, а після його зникнення представник російських спецслужб дзвонив у батальйон та уточнював особисті дані солдата. «Противник буде оформляти Добринського як нібито порушника кордону РФ», — зазначив Бутусов.

Журналіст додав, що військовий був на посту без зброї, а сама ситуація — грубе порушення в організації служби, якого припустилося українське командування.