На кордоні з Угорщиною водії мікроавтобусів заблокували КПП «Тиса»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На кордоні з Угорщиною водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску «Тиса» в обох напрямках.

Як повідомляє місцеве видання Mukachevo, водії обурені тим, що не можуть потрапити в Україну, а самі перевірки на вʼїзді значно посилилися. За їхніми словами, конфлікт наростав уже кілька днів.

Зараз на кордоні стоїть до 50 неоформлених мікроавтобусів. До КПП прибули резервні сили прикордонної служби.

У Держприкордонслужбі заявили, що водії чинять тиск на прикордонників, не дають можливості пропускати інших громадян, а їхні дії носять провокаційний характер.

«Радимо врахувати ситуацію, що склалася, під час планування подорожі через кордон та, за можливості, утриматися від поїздки або обрати інші пункти пропуску», — заявили у відомстві.

Раніше голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Петров доручив силовим органам створити групи мобільного реагування для перевірки посилок громадян.

Це було повʼязано з тим, що водії мікроавтобусів переміщують посилки на замовлення через кордон і відмовляються письмово декларувати товари та подавати документи для митного контролю. Прикордонна служба заявила, що саме це стало перепоною на кордоні.

  • Від 1 червня запрацюють шість пунктів пропуску на кордоні зі Словаччиною та Молдовою. До цього в ніч на 29 травня у звичайному режимі запрацювали шість пунктів пропуску на кордоні з Молдовою.
  • Українська сторона вже відкрила всі 66 пунктів (автомобільні, залізничні, річкові та морські ділянки) зі свого боку як для громадян, так і для транспорту. Тепер служба чекає дзеркальних дій він країн Євросоюзу. Закритими залишаються пункти на кордонах із Росією та Білоруссю через складну ситуацію з коронавірусом.