Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян захворів на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян захворів на коронавірус

Valery Sharifulin / Contributor

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян інфікувався коронавірусом.

Про це він повідомив в прямій трансляції у Facebook.

Пашинян розповів, що у нього не було ніяких симптомів хвороби, але він все-таки вирішив здати тест на коронавірус. «Зʼясувалося, що мій тест позитивний», — сказав він.

За словами політика, разом з ним на коронавірус захворіла вся його сімʼя. У нього та його рідних немає симптомів захворювання.

Пашинян розповів, що самоізолювався разом з сімʼєю вдома і продовжуватиме працювати дистанційно.

Раніше Пашинян заявив, що Вірменія зіткнулася з другою хвилею коронавірусу.

«На жаль, ми повинні зафіксувати, що в країні склалася важка ситуація. Де-факто можемо сказати, що маємо справу з другою хвилею коронавірусу», — наголосив тоді Пашинян.

Премʼєр вважає, що у країні є проблеми з дотримання карантинних обмежень. Тому влада вирішила посилити адміністративну відповідальність за порушення правил карантину.

За даними Університету Гопкінса, у Вірменії кількість випадків коронавірусу станом на 1 червня зросла до 9 282, померли 113 людей.

  • У Вірменії режим надзвичайного стану через пандемію коронавірусу оголосили ще 16 березня. Він попередньо триватиме до 13 червня. При цьому, з 18 травня у країні відновив роботу громадський транспорт, запрацювали спортзали, дитсадки та заклади громадського харчування.