У столиці США ввели комендантську годину. Біля Білого дому третій день тривають заворушення, поліція застосувала гранати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці США Вашингтоні ввели комендантську годину і вивели на вулиці Національну гвардію (1 700 осіб). Заходів було ужито у звʼязку із заворушеннями та протестами через вбивство Джорджа Флойда, до якого причетні поліцейські.

Про це повідомляє The Associated Press.

Біля Білого дому третій день відбуваються сутички між поліцією і демонстрантами. За годину до початку комендантської години поліція закидала тисячний натовп шумовими гранатами зі сльозогінним газом, звільнивши парк Лафайєт від демонстрантів.

Протестувальники палили сміттєві баки, громили автомобілі, а також підпалили прапор США. На північному заході округу Колумбія, в який входить Вашингтон, поліція затримала кількох осіб, які брали участь у масовому пограбуванні супермаркетів і магазинів.

Як повідомляє CNN, співробітники Білого дому отримали електронні листи, в яких їм рекомендували тимчасово не ходити на роботу.

Заворушення, сутички з поліцією та погроми вирують в 16 штатах США. Американський президент вже поклав відповідальність за радикалізацію «расових» протестів на членів антифашистського руху (ANTIFA).

У своєму Twitter він написав, що США визначать ANTIFA як терористичну організацію.