У Києві чоловік погрожував підірвати міст Метро і вимагав термінову зустріч з Аваковим. Його вже затримали

Автори:
Катя Мещерякова, Марія Жартовська
Дата:
У Києві чоловік погрожував підірвати міст Метро і вимагав термінову зустріч з Аваковим. Його вже затримали

Патрульна поліція

1 червня близько 14:00 до служби 102 надійшла інформація про замінування мосту Метро. Патрульні перекрили рух через міст в обох напрямках, викликали на місце слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та інші служби.

Джерело «Бабеля» у правохооронних органах повідомило, що на мосту перебуває чоловік з газовим балоном та погрожує підірвати міст, якщо йому не зможуть організувати термінову зустріч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Станом на 15:10 відомо, що на місце прибув начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко. Відбуваються переговори із мінером.

О 15:20 стало відомо, що мінера затримали. За інформацією джерела «Бабеля», це мешканець міста Вишневе Київської області, Ткаленко Віталій Федорович, 1988 року народження. Зараз на мосту працюють вибухотехніки

Правоохоронці отримали дзвінок о 14:27. Вони вже встановили, кому належить телефонний номер. Той, хто телефонував, ображав оператора та нецензурно лаявся.

Дзвінки про замінування вже здійснювалися із цього номеру раніше. Однак громадянин, чий номер ідентифікували правоохоронці, повідомив, що його телефон викрали пару місяців тому. Кому він належить зараз — невідомо.

Зараз червона гілка метро працює від станції «Академмістечко» до станції «Хрещатик» і від станції «Лісова» до станції «Дарниця».

На місці працює слідчо-оперативна группа Дніпровського управління поліції в Києві. Правоохоронці закрили проїзд мостом.

  • Міст Метро мінували і раніше — у вересні 2019 року. Тоді міст Метро заблокували на декілька годин, а рух транспорту відновили пізно ввечері.
  • Бабелю вдалося встановити особу чоловіка. Це 42-річний уроженець Форосу (анексований РФ Крим) Олексій Белько. Його затримали правоохоронці. Поліція кваліфікувала дії чоловіка як підготовку до теракту.