Убивство Шеремета: Поліція відкрила фігурантам доступ до 38 томів справи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Убивство Шеремета: Поліція відкрила фігурантам доступ до 38 томів справи

Національна поліція підготувала копії матеріалів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета для підозрюваних та їхніх адвокатів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Там нагадали, що 38 томів матеріалів досудового розслідування щодо підозрюваних музиканта Андрія Антоненка, лікарки Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь виділені в окреме провадження та відкриті для ознайомлення.

Зазначається, що адвокати можуть ознайомитися з ними в робочі дні як у Головному слідчому управлінні Національної поліції, так і разом із підозрюваними в ізоляторі тимчасового тримання главку Нацполіції у Києві.

Окрім 38 томів матеріалів стосовно трьох підозрюваних, понад 200 томів справи стосуються встановлення інших фігурантів, організаторів і замовників злочину. Згідно з повідомленням, поліція опрацювала майже 20 тисяч годин відеозаписів, допитала понад 3 тисячі осіб, опрацювала майже 44 тисячі мобільних номерів, 15 тисяч ІМЕІ та 400 моніторингів (в кожному моніторингу — від 4 до 200 тисяч розмов абонентів). Окрім того, правоохоронці провели 180 окремих слідчих дій та призначили 106 комплексних експертиз.

«Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри у вчиненні умисного вбивства Павла Шеремета й обрання запобіжних заходів Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь», — зазначається у повідомленні.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за підозрою Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко і Яні Дугарь.
  • Після цього адвокати намагалися почати ознайомлення з матеріалами справи. Перші три томи справи їм показували в автівці перед ізолятором тимчасового тримання. За словами адвокатів Антоненка, на сьогодні вони прочитали тільки три томи матеріалів.
  • 21 травня слідство змінило підозри трьом фігурантам справи про вбивство Шеремета. Із тексту нової підозри зникли формулювання про «ультранаціоналістичні погляди» і «велич арійської раси». Антоненко з організатора вбивства став виконавцем.