«Слуга народу» ухвалила кадрові рішення щодо Кабміну. Мінкульт очолить Ткаченко, Пристайко стане послом

Автори:
Олег Панфілович, Віталій Тисячний
Дата:
«Слуга народу» ухвалила кадрові рішення щодо Кабміну. Мінкульт очолить Ткаченко, Пристайко стане послом

Струмковський Володимир / УНІАН

Фракція «Слуга народу» ухвалила на засіданні низку кадрових рішень стосовно складу Кабінету міністрів.

Про це «Бабелю» розповів один з нардепів фракції.

Зокрема, фракція підтримала призначення віцепремʼєр-міністром Ольги Стефанішиної. Чинного віцепремʼєр-міністра Вадима Пристайка відправлять послом України до Великої Британії. Міністром культури призначать нардепа Олександра Ткаченка.

Ткаченка на посаді голови комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики замінить заступник голови фракції Микита Потураєв.

Також на посаду міністра екології фракція підтримала кандидатуру Романа Абрамовського. На вакантну посаду в Конституційному Суді від Верховної Ради «Слуга народу» підтримала кандидатуру вченого-конституціоналіста Віктора Кичуна.

Ольга Стефанішина — тезка нардепа від «Голосу». Працювала директором урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів. У грудні 2017 року призначена на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

  • В уряді Дениса Шмигаля посада міністра культури залишалася вакантною. Обовʼязки голови відомства виконувала Світлана Фоменко. У попередньому уряді Олексія Гончарука міністром культури був Володимир Бородянський.
  • Вадим Пристайко обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Олексія Гончарука. Після зміни уряду Пристайко став віцепремʼєр-міністром з питань євроатлантичної інтеграції.
  • Народні депутати від «Слуги народу» Олександр Дубінський та Олександр Ткаченко оголосили про участь у праймеріз партії (внутрішньопартійні вибори) щодо визначення кандидатури в мери Києва.