Біля Білого дому поліція розігнала демонстрантів, щоб Трамп сфотографувався з Біблією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Вашингтонська поліція розігнала натовп демонстрантів біля Білого дому, щоб президент Дональд Трамп зміг сфотографуватися з Біблією біля церкви Святого Іоанна.

Про це повідомляють NCC і Mashable.

Навпроти Білого дому вже третій день протестують тисячі американців через жорстокість поліцейських, яка напередодні призвела до смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Американський президент виступив з промовою в Рожевому саду Білого дому перед журналістами, а потім попрямував до церкви через дорогу.

Поліція перед цим зачистила територію. Проти демонстрантів застосували сльозогінний газ, гумові кулі та шумові гранати. Поки демонстранти рятувалися від газу, Трамп фотографувався з Біблією в руках.

У Єпископальній єпархії Вашингтону вчинок Трампа викликав обурення. «Я хочу, щоб світ знав, що ми в єпархії Вашингтону, слідуючи заповідям Ісуса, дистанціюємося від мови ненависті президента [...]. Дозвольте мені наголосити: президент щойно використовував Біблію, найсвященіший текст, і одну з церков моєї єпархії без дозволу як фон для повідомлення, яке суперечить вченню Ісуса», — сказав єпископ.

У соціальних мережах реакція була миттєвою. Люди почали постити меми, порівнювати Трампа з Адольфом Гітлером і Саддамом Хусейном, а також пригадали йому скандал з порнозіркою.