У Росії починають випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва. Спершу тестуватимуть на військових

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Росії починають випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва. Спершу тестуватимуть на військових

Міноборони РФ

У Росії починаються клінічні випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва на військовослужбовцях-добровольцях.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на російське Міністерство оборони.

Ідеться про вакцину, розроблену за участю 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міноборони Росії.

На базі цього інституту проводитимуть клінічні випробування. Для них відібрали 50 військовослужбовців-добровольців, зокрема пʼять жінок. Підготовка до випробувань розпочнеться 3 червня.

Наприкінці травня глава Міноборони Росії Сергій Шойгу пообіцяв російському президенту Володимиру Путіну, що військові завершать клінічні випробування вакцини до кінця липня.

У травні співробітники Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології (НДЦЕМ) ім. Гамалії неофіційно випробували на собі вакцину від коронавірусу власного виробництва. Там стверджують, що негативних побічних ефектів від вакцинації ні в кого з них не виникло.

Ідеться про векторну вакцину на основі ДНК аденовірусу, в яку вбудований ген коронавірусу SARS-CoV-2. Аденовірус використовується як «контейнер», щоб доставити коронавірусний ген у клітини, запустити там синтез білків оболонки нового коронавірусу і «познайомити» таким чином імунну систему з потенційним ворогом.

  • Росія посідає третє місце у світі за кількістю інфікованих коронавірусом. Кількість хворих перевищила 400 тисяч.
  • Раніше видання Meduza писало, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. До офіційних списків померлих від коронавірусу потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме COVID-19.
  • 6 травня коронавірус виявили у міністра культури Росії Ольги Любимової. 30 квітня коронавірусом заразився премʼєр-міністр Росії Михайло Мішустін. 19 травня він повернувся до роботи. 25 травня стало відомо, що від коронавірусу одужав речник Путіна Дмитро Пєсков.
  • Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров спростовує інформацію про те, що заразився коронавірусом. Раніше видання BAZA повідомило, що Кадиров заразився під час відвідування інфікованого чиновника і перебуває у важкому стані в Москві.