У праймеріз «Слуги народу» на посаду мера Києва візьмуть участь 4—6 кандидатів. Серед них може бути головний санлікар Ляшко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У партійних праймеріз «Слуги народу» на посаду мера Києва братимуть участь від 4 до 6 кандидатів. Серед них — Олександр Ткаченко, якого фракція підтримала для призначення міністром культури, і, можливо, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, який раніше допустив свою участь у виборах.

Про це Інтерфакс-Україна розповів заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

«Зараз бажаючих четверо: [Олександр] Ткаченко, [Микола] Тищенко, [Олександр] Дубинський і [Олександр] Качура», — сказав Корнієнко, додавши, що рішення Качури брати участь було несподіванкою. «Ми до останнього не розуміли його плани на життя — у плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну і що далі?» — сказав він.

Стосовно Ляшка Корнієнко заявив, що він може розглядатися як потенційний кандидат. За його словами, Ляшко не порушує критерії фракції, має достатній рівень довіри з відсутністю негативного політичного минулого.

Корнієнко зазначив, що за підсумками праймеріз два-три кандидати будуть розмовляти з президентом Володимиром Зеленським, який визначить, кому партія довірить можливість зайняти крісло мера. «А партія, думаю, сприйме думку президента. Поки що альтернативних ситуацій не було», — додав він.