Ексглава Нацполіції Деканоїдзе в Україні зустрічалася з Саакашвілі, але це не стосується її призначень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що її приїзд в Україну не повʼязаний з імовірними призначеннями, хоча вона зустрічалася з главою Національної ради з питань реформ, експрезидентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Бабелю».

Деканоїдзе спростувала інформацію, яка раніше зʼявилася у ЗМІ, про те, що вона може очолити українську митницю.

«Я тут у особистій справі, транзитом. Зараз літаки літають рідко — чекаю на чартер. Думаю, він буде через два-три дні, і тоді полечу додому [у Тбілісі]. У мене з Україною давній тісний звʼязок. Мої справи не повʼязані ані з посадами, ані з призначеннями. Інформація, яка раніше зʼявилася у ЗМІ, — фейк. Я про це дізналася від журналістів», — розповіла Деканоїдзе.

Ексглава Нацполіції додала, що у неї не було жодних зустрічей з приводу призначень. Вона заявила, що планує балотуватися у парламент Грузії.

«У мене не було ніяких зустрічей з цього приводу. Ми зустрічалися з Мішею [Саакашвілі], але ми з ним час від часу спілкуємося — це не новина. У мене зараз абсолютно інші плани, і вони на 100 відсотків повʼязані з грузинською політикою. Я збираюся балотуватися в парламент. А плітки — це нормально. Міша теж про це написав», — сказала Деканоїдзе.

  • Хатія Деканоїдзе очолювала українську Національну поліцію всього рік. У листопаді 2016 року залишила посаду за власним бажанням. У 2017 році вона повернулася у Грузію і зайнялася політикою.
  • 29 травня низка українських ЗМІ написали, що Деканоїдзе повертається в Україну і може очолити українську митницю. Саакашвілі цю інформацію спростував.