Антикорупційний суд відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна. Йдеться про хабар розміром в $400 тисяч

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Антикорупційний суд відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна. Йдеться про хабар розміром в $400 тисяч

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці відсторонення від посади голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, якого підозрюють у отриманні хабара за передачу в оренду нерухомого майна одному з місцевих підприємців. Історія з відстороненням триває з лютого 2020 року.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

4 лютого 2020 року САП вручила голові Чернівецької облради Мунтяну підозру в отриманні хабара. За версією слідства, торік один з підприємців області запропонував чиновнику $400 тис. за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. У 2019 році Мунтян отримав частину грошей — $180 тис.

13 лютого Вищий антикорупційний суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді 10 млн грн застави. 28 лютого САП подала апеляцію щодо застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, але суд залишив своє рішення в силі. Так само суд відхилив апеляцію Мунтяна щодо зміни застави на особисте зобов’язання.

Тоді ж Мунтяна відсторонили від виконання обов’язків до 4 квітня 2020 року та заборонили йому покидати Чернівецьку область без дозволу правоохоронних органів. Його також зобов’язали здати до міграційної служби закордонний паспорт та носити електронний браслет, який повідомлятиме про його місцеперебування.

3 квітня відсторонення продовжили до 2 червня. 27 квітня Мунтян безуспішно подав апеляцію і, нарешті, 2 червня суд продовжив відсторонення чиновника до 1 серпня.