Депутат Стефанишина вела прямі ефіри зі співбесід на посаду голови НСЗУ. Степанов намагався заборонити

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Депутат Стефанишина вела прямі ефіри зі співбесід на посаду голови НСЗУ. Степанов намагався заборонити

«Бабель»

Народний депутат партії «Голос» Ольга Стефанишина намагалася транслювати у Facebook проведення співбесід із кандидатами на посаду глави Національної служби здоровʼя України. Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов був проти прямих ефірів — на його думку це створювало б дискримінаційні умови для учасників відбору.

За словами міністра, інші учасники конкурсу можуть дивитись цей прямий ефір і таким чином знати про питання. Водночас Стефанишина просила документ, який забороняв би їй вести трансляцію. Пізніше Степанов зателефонував з проханням надати відповідний документ. Стефанишина його отримала й заявила, що там немає заборони вести прямий ефір.

Очільник МОЗ наголошував, що таким чином народний депутат зриває проведення відбору, а сама Стефанишина наголошувала на тому, що громадськість має знати, як проходить відбір на посаду глави НСЗУ.

Водночас кандидат на посаду Ірина Литовченко повідомила, що її співбесіда тривала 12 хвилин.

«Ті питання, які мені задавали, не дають можливості оцінити критерії, яким має відповідати державний службовець категорії А, у повному обсязі. Ні знання законодавства, ні soft skills не перевірялися. Міністр під час проведення співбесіди сидів у окулярах, в яких відображалося те, чим він займався у той момент: підписом документів, які він передавав своїм помічникам; читанням повідомлень на мобільному і т. ін.», — розповіла вона.

Інший кандидат Оксана Сухорукова зазначила, що про співбесіду їй повідомили за кілька годин до початку.

«Співбесіда носила формальний характер, на якій задали 5 питань. Я не розумію, на якому питанні мене перевіряли як фахівця, яке питання змогло оцінити мене як лідера, менеджера», — додала вона.

  • 2 червня Степанов провів співбесіди із кандидатами на посаду голови Національної служби здоровʼя. Критеріям відбору відповідають 17 кандидатів, їх перелік оприлюднили раніше.
  • Громадські організації просили Степанова провести відкриті співбесіди з кандидатами на посаду голови Національної служби здоров’я України та не призначати «фігуранта антикорупційних розслідувань».