Під час висвітлення протестів у США постраждала українська журналістка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Під час висвітлення протестів у США постраждала українська журналістка

Facebook / Khrystyna Shevchenko

Журналістка «Голосу Америки» Христина Шевченко отримала перелом пальців через напад під час висвітлення протестів у США.

Про це вона написала у Facebook.

«Отже, знімала я різні протести в Україні, але «отримала по башці» в американському. У Санта-Моніці знімала відео як активісти/лутери увірвались у магазин. Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент — і в очах потемніло від удару кулаком в тім’я. Я вирубилась на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса, і мені вдалось стати на одну ногу. Далі почала підстрибуючи іти до машини, знайшлась одна жінка, яка мені допомогла. Поліції не було», — написала Шевченко.

У швидкій журналістці повідомили, що в неї зламані два пальці на нозі і легка травма голови. «Окрім мене у лікарні були інші люди з протестів, травмовані цеглою чи уламками. Лікарі не встигали всіх обслуговувати. Вдарив мене афроамериканський хлопчина, свідки чули, як перед ударом він закричав: «Давай вкрадемо у неї камеру». Ну і те, що у мене білий колір шкіри, імхо, зіграло роль. Нападника встигла навіть відзняти, ось так от. Тепер я на милицях і в гіпсі», — додала вона.

  • Протести у США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому поліцейський душив коліном беззбройного Джорджа Флойда.
  • Протести спалахнули у 16 штатах. У звʼязку з ескалацією насильства у двох десятках штатів мобілізували Національну гвардію, а в містах ввели комендантську годину, зокрема в Нью-Йорку і Вашингтоні.