Система автофіксації порушень ПДР зафіксувала антирекорд швидкості. У МВС показали номери авто всіх порушників за добу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Автоматична система фіксації порушень правил дорожнього руху зафіксувала антирекорд з порушення швидкості, який встановив автомобіль Porsche Cayenne.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Авто о 12:20 рухалося по трасі Київ — Харків зі швидкістю 210 км/год. Тоді як дозволеною швидкістю є 110 км/год.

«Заслужений штраф у 510 гривень буде спрямовано власнику цього авто за місцем реєстрації у Полтаву», — написав Геращенко.

Також він розповів про ще один антирекорд, який зафіксувала система, — це 11 порушень за день, зроблених одним і тим же водієм.

«Але є і хороша новина. На другий день роботи системи автофіксації кількість фактів перевищення швидкості зменшилася на 40%», — додав він.

Також Геращенко опублікував список номерів автомобілів, які протягом останньої доби перевищили швидкість на дорогах.

«Публікую список потенційних убивць на дорозі. Тих водіїв, хто 2 червня дозволив собі їздити зі швидкістю 170 і вище кілометрів на годину. Поважаючи персональні дані власників транспортних засобів, ми залишили лише дві з чотирьох букв і цифри їх номерних знаків», — додав Геращенко.

За його словами, кожен з порушників отримає лист для сплати штрафу.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлені 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.