Посадовець Міносвіти вимагав «відкати» від суми, яку держава виділяла на оборонне замовлення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Служба безпеки затримала високопосадовця директорату науки Міністерства освіти і науки, коли він отримував «відкат» за прийняття рішень щодо фінансування науково-дослідних конструкторських робіт, у тому числі в оборонній галузі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чоловіка затримали, коли він отримував $5 тисяч та 165 тисяч гривень від директора одного з оборонно-промислових підприємств Київщини.

СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав 10% від суми, яку держава виділяла на оборонне замовлення в інтересах Міністерства оборони. Розробка стосувалась військових захисних технологій.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

  • Напередодні голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що в одному з ресторанів правоохоронці затримали двох киян, які намагалися «продати» його посаду. СБУ заявила, що продавали не вперше, був прайс на посади.
  • 14 квітня затримали генерала СБУ Валерія Шайтанова за шпигунство на користь Росії. Слідство вважає, що Шайтанов планував в Україні теракти, за які йому російська сторона обіцяла $200 тисяч і паспорт РФ. Він працював над залученням українців до виконання завдань ФСБ на території Європи.