Проти Google подали позов на $5 мільярдів. Браузер зберігав історію пошуку в режимі «інкогніто»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Google отримав судовий позов за порушення приватності — браузер Google Chrome зберігав історію пошуку, попри режим «інкогніто». Про це повідомляє BBC.

Користувачі помітили в історії пошуку браузеру ті сторінки, які вони відкривали в режимі «інкогніто». Від компанії вимагають $5 мільярдів.

За словами представників юридичної компанії, яка подала позов, до групового позову входять мільйоні користувачів, які з 1 червня помітили таку проблему з порушенням конфіденційності. Позов розглядатиме федеральний суд Каліфорнії.

Режим «інкогніто» у Google Chrome надає користувачам можливість пошуку в інтернеті без збереження їхньої активності в браузері або на пристрої. У скарзі йдеться про те, що Google «не може продовжувати брати участь у таємному та несанкціонованому зборі даних практично від кожного американця з компʼютером або телефоном».

Представник Google Хосе Кастанеда рішуче заперечує незаконність дій компанії і заявляє, що пошукова система заздалегідь попереджає про дані, які вона збирає в режимі «інкогніто».