На тлі протестів у США активізувався старий хакерський рух Anonymous

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На тлі протестів у США активізувався старий хакерський рух Anonymous

Pikist

Аморфний інтернет-рух, відомий як Anonymous, активізувався з початком заворушень у США для прикриття вуличних протестів, що запалали після вбивства поліцією беззбройного чоловіка у Міннеаполісі.

Про це повідомляє Reuters.

Народжений у двохтисячних, децентралізований інтернет-рух без лідерів і організації відмітився організацією легких, але ефективних хакерських атак, що призвели до тимчасового закриття платіжних систем, котрі відмовились від обробки пожертв на користь викривачів державних таємниць WikiLeaks.

Із початком протестів у США був заблокований сайт поліції Міннеаполісу, за що відповідальність взяли невідомі, які назвались Anonymous. Мільйони користувачів Twitter підписалися на старі акаунти цього руху, що призвело до чергового сплеску його популярності.

Більшість поширених дописів від акаунтів руху стосуються засудження поліцейського насилля, відстоювання правоти акцій Black Lives Matter і критики президента Дональда Трампа. Також у Twitter з’явилося багато нових акаунтів, пов’язаних із рухом.

Наразі достеменно невідомо, хто саме і з яких причин стоїть за відродженням Anonymous. Авторка книги «Хакер, містифікатор, інформатор, шпигун: багатоликий Anonymous» Габріела Колмен розповіла, що за інсайдерською інформацією до відродження руху причетні ключові діячі, які стояли біля його витоків десятиліття тому.