Суд заарештував «мінера» мосту Метро

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд заарештував «мінера» мосту Метро

Ковальчук Віктор / УНІАН

Дніпровський районний суд міста Києва заарештував на 60 діб із можливістю застави «мінера» мосту Метро Віталія Ткаленка.

Відповідне рішення ухвалили судді під час засідання 3 червня, передає «РБК-Україна».

Альтернативою тримання під вартою є внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень. Сторона обвинувачення просила арештувати Ткаленка без можливості застави.

Водночас адвокати обвинуваченого надали суду довідку про нестабільний психоемоційний стан Ткаленка, який може погіршитися під час перебування у СІЗО.

Сам «мінер» зазначив, що пішов на такий крок через складні життєві обставини. За його словами, психічні проблеми він помітив у собі близько пів року тому. Він розповів, що ніде не працює, а мати лікується у психлікарні.

Що сталося?

1 червня близько 14:00 до служби 102 надійшла інформація про замінування мосту Метро. Патрульні перекрили рух через міст в обох напрямках, викликали на місце слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та інші служби.

Джерело «Бабеля» у правоохоронних органах повідомило, що на мосту перебував чоловік з газовим балоном і погрожував підірвати міст, якщо йому не зможуть організувати термінову зустріч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

О 15:20 мінера затримали. За інформацією джерела «Бабеля», це мешканець міста Вишневе Київської області, Ткаленко Віталій Федорович, 1988 року народження. Через повідомлення був зупинений рух метро. Червона гілка метро працювала від станції «Академмістечко» до станції «Хрещатик» і від станції «Лісова» до станції «Дарниця».

  • Міст Метро мінували і раніше — у вересні 2019 року. Тоді міст Метро заблокували на декілька годин, а рух транспорту відновили пізно ввечері.
  • Бабелю вдалося встановити особу чоловіка. Це 42-річний уродженець Форосу (анексований РФ Крим) Олексій Белько. Його затримали правоохоронці. Поліція кваліфікувала дії чоловіка як підготовку до теракту.