«Послухай мене, Жень». Після скарг підприємців Зеленський подзвонив голові Укрексімбанку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Послухай мене, Жень». Після скарг підприємців Зеленський подзвонив голові Укрексімбанку

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський під час поїздки до Хмельницької області зателефонував голові Укрексімбанку Євгену Мецгеру після скарг підприємців на проблеми з реструктуризацією кредитів.

Трансляція зустрічі з підприємцями велася у Facebook.

«Люди скаржаться, що ви не видаєте ніяких кредитів. А також на те, що банк не надає відтермінування сплати тіла кредиту. Для чого ти відправляєш їх до Лундишевої, якщо бізнесмени не можуть вирішити питання у Києві? Жень, послухай мене, тут не питання однієї компанії, це різні компанії. Значить, це відбувається у вас по всій країні. Це глобально вирішуєте ви», — заявив Зеленський.

Президент попросив Мецгера ухвалити рішення, «щоб люди могли погашати кредити через рік». «У них зараз немає грошей через коронавірус», — резюмував Зеленський.

Під час зустрічі підприємці скаржилися Зеленському, що протягом місяця безуспішно намагалися домовитися з банком про реструктуризацію кредитів. Після цього члени делегації президента звʼязалися з Мецгером, і той заявив що питання вирішить керуюча філіалом у Хмельницькому Тетяна Лундишева. Проте ця відповідь не влаштувала бізнесменів, після чого Зеленський особисто зателефонував голові Укрексімбанку.