Зеленський у Хмельницькому відвідав кавʼярню, попри дозвіл уряду приймати клієнтів лише з 5 червня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський у Хмельницькому відвідав кавʼярню, попри дозвіл уряду приймати клієнтів лише з 5 червня

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський під час поїздки до Хмельницької області відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня.

Повідомлення про відвідини зʼявилося на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кафе виходять з карантину, оговтуємося потихеньку від коронавірусної епідемії», — йдеться у повідомленні. Кавʼярню також відвідали глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Також зазначається, що багато людей прийшли до кав’ярні, щоб сфотографуватися з главою держави.

У середу Кабінет міністрів дозволив з 5 червня всім закладам громадського харчування приймати відвідувачів як усередині приміщення, так і на літніх терасах. До цього діють попередні норми, які дозволяють приймати відвідувачів лише на літніх майданчиках за умови відстані між місцями за сусідніми столиками не менше 1,5 метра й обмеження до двох осіб за столом. Усі відвідувачі мають бути в масках або респіраторах.

  • Окрім ресторанів, з 5 червня буде відновлено внутрішнє авіасполучення в Україні, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. З 10 червня дозволять роботу кінотеатрів і санаторіїв.
  • 1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.