Міністром освіти планують призначити ректора ЧНТУ й ексрегіонала Шкарлета

Автори:
Олег Панфілович, Алла Кошляк
Дата:
Міністром освіти планують призначити ректора ЧНТУ й ексрегіонала Шкарлета

StockSnap / Pixabay

Найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра освіти та науки є ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

Про це «Бабелю» розповіло джерело, близьке до Міносвіти.

За його словами, спочатку розглядалася кандидатура заступниці директора з наукової роботи Інституту математики Національної академії наук Олександри Антонюк. Однак її кандидатуру «збили», а ректори вишів за домовленістю з Офісом президента просувають на цю посаду Шкарлета в обмін на підтримку з боку студентів на виборах.

Інше джерело повідомило «Бабелю», що перед Шкарлетом стоїть «досить банальне завдання — скасувати нововведення попередньої команди»: ЗНО з іноземної мови при вступі на магістратуру, ЗНО для випускників коледжів, які хочуть вступати на бакалавра, заходи проти заниження цін у вищій освіті та KPI в контрактах ректорів.

Ми звернулися за коментарем до Сергія Шкарлета, але на дзвінки та повідомлення кореспондента «Бабеля» він не відповів.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. Того ж року Шкарлета обрали у Чернігівську обласну раду від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще від 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.

  • Посада міністра освіти залишається вакантною після 4 березня, коли уряд відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Ганна Новосад, яка була міністром освіти і науки в Кабміні Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. Наразі обов’язки міністра освіти і науки виконує Любомира Мандзій.
  • 2 червня президент зустрічався із ректорами українських університетів, щоб обговорити питання вищої освіти.