За добу в Україні на коронавірус захворіли рекордно багато людей, але одужали ще більше

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні за минулу добу зафіксували 588 нових випадків інфікування коронавірусом — рекордна кількість за весь час пандемії. Серед них — 38 дітей і 103 медики. При цьому за добу одужали 602 людини.

Про це свідчать дані Центру громадського здоров’я.

Попередній добовий рекордний показник зафіксували 22 квітня — тоді коронавірус виявили у 578 людей.

Минулої доби внаслідок ускладнень від коронавірусу померли 12 людей.

Загалом з початку епідемії станом на 4 червня коронавірус підтвердили у 25 410 людей. Одужали 11 040 хворих, померли — 747.

За попередню добу найбільше інфікованих виявили у Львівській області — 85, у Житомирській області — 53, у Києві — 77.

За увесь час пандемії найбільше інфікованих зафіксували у Чернівецькій області (3 481), у Києві (3 210), Львівській (1 915) та Рівненській областях (1 905).

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов прокоментував на брифінгу збільшення випадків коронавірусу на добу. Він пояснив, що в країні збільшилася кількість тестувань на коронавірус. Степанов наголосив, що міністерство проводить епідеміологічний аналіз по кожному випадку інфікування. За його словами, відомство «повністю контролює ситуацію».

Президент Володимир Зеленський під час поїздки до Хмельницької області відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня. Разом з ним були також глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.