Адвокат: ФСБ випитувала у заарештованого українського військового устрій охорони адмінкордону з Кримом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат заарештованого «судом» Криму українського військового Євгена Добринського повідомив, що прикордонники російської ФСБ розпитували його підзахисного про устрій охорони на адмінкордоні з півостровом з боку Херсонської області.

Про це пишуть «Крим.Реалії».

«Питали, де і в якій частині він служить, який порядок охорони державного кордону був у частині, які входять засоби захисту, ідентифікації людей. Багато було запитань про ведення військової служби», — розповів Іслям Веліляєв.

Військовий відмовився відповідати на запитання про службу за рекомендацією адвоката. Допит Добринського тривав приблизно півтори години.

«Він же військовий. Він розуміє, що на ці питання небажано відповідати. Такі відповіді будуть сприйняті негативно щодо нього», — сказав адвокат.

  • Уранці 30 травня ЗСУ заявили про зникнення військового на адміністративному кордоні з Кримом, у районі прикордонного пункту «Чонгар». Неподалік від спостережного поста були «виявлені сліди боротьби». Згодом стало відомо, що зниклий військовий — солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.
  • ФСБ опублікувала відео, на якому Добринський нібито перетинає адмінкордон. У ЗСУ заявили про провокацію. 3 червня військового заарештували.